Check mijn nieuwste recepten »

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nasi met doperwten en hamblokjes

nasi

Hoofdgerecht

30 minuten

8

Ingrediënten

500 gr. Volkoren basmatirijst

500 gr hamblokjes

250 gr doperwten

250 gram wortel in kleine blokjes

2 teentjes knoflook

6 eieren

1, 5 blokje van een groentebouillon blokje

1 tl sesamolie

1 tl sojasaus van Kikkoman

Halve eetl rijstwijn van Saitaku Mirin

Olijfolie om in de bakken (of rijstolie)

Groente naar keuze zoals broccoli of sperziebonen

Bereidingswijze

Allereerst kook je de rijst gaar en laat je het afkoelen of spoel je het af met koud water. De rijst zet je even apart.

Doe dan wat olijfolie in een grote, diepe bakpan. Pers de knoflook in de pan en bak dit op zacht vuur kort aan. Doe hierna de hamblokjes erbij. Ondertussen snij je de wortel fijn en voeg je toe aan de knoflook en ham. Bak het mee totdat het wat zachter wordt (ongeveer 10 min meebakken op zacht vuur).

De rijst kan je nu toevoegen aan de knoflook, hamblokjes en wortel. De rijst bak je op zacht vuur mee en schep je voortdurend om. Hier doe je de bevroren doperwten bij en roerbak je ook mee.

Nu ga je wat smaakjes toevoegen; 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel sojasaus, een halve eetlepel rijstwijn en verkruimel je de groentebouillon blokjes door het mengsel. Alles roerbak je goed door elkaar. Bak het niet op een te hoog vuur, want anders bakt het aan.

Nu ga je in een kom de 6 eieren kloppen tot een geheel. In een andere pan bak je het eiermengsel en maak je er fluffy scrambled eggs van. Dit doe je door je ei te bakken in een hete pan en met de spatel steeds een beetje van buiten naar binnen te schuiven.

Als het ei gaar is (binnen 3minuten) voeg je het toe aan de nasi.

Als laatste kan je nog extra groente naast de nasi klaarmaken, zoals spinazie, broccoli of sperzieboontjes. Wanneer je toch wat extra vlees of vis wil toevoegen, kan je bijvoorbeeld prima garnalen erbij doen of kipsaté of varkenshaas saté.

Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *