Check mijn nieuwste recepten »

Search
Close this search box.

School en voeding

'Ieder kind voedselvaardig'

Dat is mijn missie! 

Overgewicht onder jeugd is aan het groeien, met name in de leeftijd tussen de 12 en 16 jaar. Dit kan onder andere komen doordat we in die fase net minder invloed hebben als ouder/verzorger. De jongeren beschikken over geld en maken zelfstandig keuzes. Hiernaast hebben we als ouders/verzorgers ook minder zicht op wat ze eten tijdens schooluren. 

Om tot gezonde keuzes te kunnen komen hebben we informatie nodig. De vraag die we onszelf moeten stellen is: “Wat is goed voor mijn gezondheid en hoe kan lekker ook gezond zijn?”. Met gezond ouder worden moet je namelijk jong beginnen. 

Hoe kunnen we onze kinderen bereiken en wat is ervoor nodig zodat zij tot een gezondere levensstijl kunnen komen?

Waarom moet er aandacht komen voor voeding op scholen?

Op school bereik je namelijk veel kinderen en daarom is het de perfecte plek om het belang van gezonde voeding op de kaart te zetten. De leerkracht vervult een voorbeeldrol. Kinderen hechten veel belang aan wat er op school wordt gezegd en gedaan.

De school is medeverantwoordelijk voor de leefstijl en gezondheid van de kinderen. Het is dus belangrijk dat je als leerkracht bewust bent van jouw invloed op de leerlingen en de eetcultuur in de klas.

Op een interactieve, speelse manier kan je al vrij simpel informatie geven.

Gezonde voeding moet dus onderdeel worden van de schoolcultuur.

Welke opties zijn er?

Gastlessen voor basisschool en VO (kooklessen)

Mijn gastlessen zijn in te vullen zoals jullie wensen. Een ondersteunend programma waar ik mee werk is van www.voedseleductie.nl/ chef. Dit zijn leuke interactieve lessen die direct inzetbaar zijn.

Presentatie en workshop leerkrachten

Dit is maatwerk. De ene school wil een training voor leekrachten. De andere school wil hulp bij het maken van een voedingsbeleid.

Train de trainer voor leerkrachten

Hoe kan jij op een snelle en leuke manier je leerlingen meer leren over voeding. Kost weinig tijd en snel inzetbaar.

Natuurlijk zijn er ook andere opties mogelijk. Neem contact met mij op, dan kom ik graag langs om samen verder te praten.

Voor een referentie kan je contact opnemen met directeur Chris Merkx van Sport IKC het Startblok te Westervoort.

Your health is an investment
not an expence