Check mijn nieuwste recepten »

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Echt lekkere basis voor pasta! Kidsproof!

tomaten saus

Hoofdgerecht

60 minuten

8

Ingrediënten

Olijfolie extra vergine maar dan wel de variant die warm mag worden

3 blikken tomatenblokjes

100 gram witte ui

100 gram wortel

100 gram selderij

Hand vol basilicum

Naar wens gehakt of ander vlees

Pasta (penne, fusilli, spaghetti)

Bereidingswijze

We starten met het maken van een mooie basis voor pastasaus. We maken nu wat meer zodat je ook nog wat kan invriezen voor later.

We beginnen met het maken van een papje. Je neemt 100 gram witte ui, 100 gram wortel en 100 gram selderij en dit snij je een beetje fijn zodat het in een blender past. Je doet eerst olijfolie in de blender (50 gram/100 gram) en doet hierna de gesneden wortel, selderij en ui erbij. Draai het nu tot een papje.

Dit papje ga je in een diepe pan doen. Ook hier doe je eerst wat olijfolie in en dan het papje. Op laag vuur laat je dit 15 minuten warmen. Af en toe roeren in de tussentijd.

Nu ga je ook de tomatenblokjes eerst pureren in de blender zodat het een gladde saus gaat worden.

Dit voeg je wederom bij het eerdere papje. Ook voeg je hier wat zout en peper toe. Nu roer je alles goed door. Ook dit laat je zacht prutten ongeveer 20 minuten lang. Wanneer je het op de Italiaanse manier wilt doen, dan laat je de saus wel 60 minuten pruttelen met de deksel op de pan en hierna nog 30 minuten zonder deksel zodat het een dikke saus gaat worden. Heb je die tijd niet dan kan je de saus 20 minuten zonder deksel laten pruttelen (de saus blijft dan wel wat waterig).

Als laatste voeg je de gehakte basilicum toe. Dit roer je ook weer langzaam door de pan zodat de smaken mooi samenkomen.

Dit is jouw basis. De saus kan je splitsen in meerdere porties zodat je ook later nog kan eten.

 

Nu kan je ervoor kiezen om mager rundergehakt erbij te doen of runderballetjes. Maak dit dan apart klaar in een pan. Gaar dit niet in de saus! Dan komt er te veel water bij de saus en dat is niet lekker.

Je kan kiezen voor verschillende pastavarianten. Denk aan slierten of fusilli of penne. Het maakt niet zo heel veel uit.

Hiernaast kan je lekker extra broccoli toevoegen of maak een lekkere salade zodat je ook genoeg groente binnenkrijgt.

Eet smakelijk!

Gerelateerde recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *