Als eerste ga je de sushirijst koken. Voeg 330 ml koud water toe aan 250 gram sushirijst. Laat dit gedurende 10 minuten koken. Laat de rijst vervolgens 15 minuten stomen in een afgesloten pan en van het vuur af. Doe de deksel tussentijds niet van de pan af.
Maak vervolgens de dressing. Meng sap van een halve limoen samen met 1 eetlepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie. Zet apart.
Maak nu alles klaar voor de garnering. Eigenlijk kan je heel veel kanten op met Poké Bowl, want verschillende groentes zijn lekker. Nu maak ik het met mais, avocado, zeewiersalade, sojaboontjes, radijsjes en sesamzaadjes. En natuurlijk met verse rauwe zalm. Zet alles apart in kommetjes.
Maak, na het afkoelen van de sushirijst, het verder af. Voeg 2 eetlepels rijstazijn en 1 theelepel suiker bij de rijst en roer goed door.
Pak nu een kom of bord en doe hier wat rijst op en vul het aan met wat mais, avocado, zeewiersalade, sojaboontjes, radijsjes, zalm en wat sesamzaadjes. Voeg hierna wat dressing bij en klaar ben je!