Check mijn nieuwste recepten »

Heerlijke wortelsoep

Wortelsoep

Hoofdgerecht

30 min

4

Ingrediënten

  1. 1000 gram wortelen
  2. 850 ml water
  3. 1,5-2 bouillonblokjes (rund of tuinkruiden)
  4. 1 ui
  5. Olijfolie
  6. 1 eetl kerriepoeder
  7. 1 tl kurkuma
  8. 1 tl tij
  9. 80 gram feta

**Optioneel : een beetje Griekse yoghurt en wat koriander

Bereidingswijze

  • Snij de wortel en ui in stukjes.
  • Bak de ui met een beetje olijfolie totdat het glazig is.
  • Doe hierna wortel in de pan en bak dit mee totdat het wat zachter is (5 min).
  • Voeg het water, de bouillonblokjes, het kerriepoeder en de kurkuma toe en breng het aan de kook.
  • Zet het dan weer zachter zodat het 15 tot 20 minuten kan pruttelen.
  • Hierna pureer je de soep. Wanneer de soep nog wat te dik is kan je altijd wat extra water toevoegen.
  • Voeg wat tijm toe en breng de soep eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Doe de soep in een kommetje en leg hier de feta in.
  • Persoonlijk vind ik het heerlijk met wat Griekse yoghurt en wat koriander, maar dat is geen must.

Eet smakelijk!!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.