Check mijn nieuwste recepten »

Groene groentensoep met Hollandse garnalen

groene groentensoep

Hoofdgerecht

15 minuten

4

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 courgettes
  • 200 gram spinazie
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel boter om in te bakken
  • 750 groentebouillon van blokjes
  • 100 ml kookroom light
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snij allereerst de ui, courgette en de broccoli fijn.

Doe de boter in een diepe pan (moet zeker 1 liter in de pan passen) en bak de ui met de knoflook glazig.

Voeg hierna de broccoli en de courgette toe en bak dit kort mee. Doe hierna de room en de bouillon bij de groenten en verwarm het tot net aan de kook. Wanneer het bijna kookt, zet je het vuur lager en laat je het ongeveer 10 minuten koken.

Hierna voeg je de spinazie toe. Doe dit in delen, want anders past het niet in de pan. Wanneer de spinazie geslonken is, pureer je alles met een staafmixer.

Breng nu de soep nog op smaak met wat peper en zout en schenk het in een kom. Als laatste voeg je naar smaak de Hollandse garnalen toe.

Eet smakelijk!!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.