Snij de courgette in blokjes en bak die in olijfolie met een beetje peper totdat het wat zachter is. Ongeveer 5 minuten.
Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes en voeg dit toe aan de bouillon en de courgette. Kook dit in ongeveer 15 minuten gaar.
Bak in de tussentijd de zalm in een beetje olijfolie en wat viskruiden. Het mag nog wat rauw zijn van binnen. Zet dit aan de kant als het klaar is, want dit ga je later in de soep doen.
Voeg na de 15 minuten de doperwten en wat basilicum toe en kook het zacht nog 5 minuten mee.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng het op smaak met een beetje peper en zout.
Voeg nog wat rasp en sap van een halve citroen toe aan de crème fraîche light.
Vul de kommetjes met soep, doe hier wat stukjes zalm in en een eetlepel citroen crème fraîche light.