Eerst ga je de zalm marineren en laat dit 30 min liggen in de olijfolie, met limoenrasp, limoensap, knoflook en peper en zout. In de tussentijd even omdraaien zodat alle kanten goed gemarineerd zijn.
Maak nu de salsa. Snij alle ingrediënten zo klein als mogelijk en doe het in een kom. Zet het apart.
Nu kan je de rijst gaan maken. Breng het kokoswater, kokosmelk met een beetje zout met de rijst aan de kook. Roer de rijst goed door en zet het dan zacht zodat de smaken goed worden opgenomen in de rijst. Laat dit ongeveer 10 min inkoken. Zet dan het vuur uit. Laat de rijst onder de deksel verder intrekken. Haal de deksel in de tussentijd niet van de pan. Na 10 minuten maak je de rijst los met een lepel of vork.
In die 10 min dat je rijst intrekt, kun je de zalm bakken. Elke kant bak of gril je ongeveer 5 minuten. Zet het niet te hoog want anders gaat het te snel. Keer vaak om. Doe dit wel voorzichtig want anders valt de vis uiteen.
Wanneer de vis klaar is maak je een mooi bordje op. Meestal doe ik de rijst in een klein kommetje en zet die omgekeerd op een bord. Haal het bakje weg en zo krijg je een mooi rijstbolletje.
Eet smakelijk!!