BGN & Puur Gezond

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland – BGN

De BGN-gewichtsconsulent adviseert je bij het verbeteren van je voedingspatroon en het bereiken van een gezond gewicht. We volgen hierbij de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Dit betekent voor jou dat we alleen voedingsadviezen geven die wetenschappelijk zijn onderbouwd.

“We werken niet met maaltijdvervangers en afslanksupplementen. Gewoon gezonde voeding is het uitgangspunt in onze adviezen.”

Advies op maat

Voordat we je een voedingsadvies geven, brengen we je huidige leefstijl in kaart. Wat je op dit moment eet, wat voor werk je doet, of je sport en of je een dieetverleden hebt, nemen we allemaal mee. Geen mens is hetzelfde en onze adviezen zijn dus altijd maatwerk. In kleine stapjes werken we toe naar een gezond voedingspatroon en een gezond gewicht.

Zonder doorverwijzing

Heb je een voedingsvraag of afvalwens dan kun je zonder doorverwijzing door een huisarts bij de BGN-gewichtsconsulent terecht. Er is één uitzondering: Als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen begeleiden we je niet. In dat geval heb je een doorverwijzing van je (huis)arts nodig voor een diëtist.

BGN – Vergoeding via je zorgverzekering

Puur Gezond

Gezond eten is vooral puur eten: kiezen voor onbewerkte en volle producten. Dat is het uitgangspunt van PuurGezond. Kies bij elke maaltijd voor een basis van onbewerkte producten en je zit goed. Pure producten zijn bijvoorbeeld groenten, fruit, volle graanproducten, zuivel, noten en zaden, eieren, vlees en vis.

Een PuurGezonde voeding is vooral erg smakelijk en ook nog eens volwaardig. Pure, onbewerkte producten leveren namelijk meestal meer vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen dan bewerkte en geraffineerde producten. Bovendien is een PuurGezonde voeding gezond. Steeds meer onderzoek laat zien dat onbewerkte voeding gunstig is voor het gewicht en het risico op ziekten verlaagt.

PuurGezond is een platform over gezonde voeding, waarbij onbewerkt eten en zelf koken centraal staan. PuurGezond is ontwikkeld door drie diëtisten en een voedingswetenschapper en veel diëtisten, gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches kunnen zich vinden in de visie van PuurGezond. Ze hebben zich met hun praktijk aangesloten bij PuurGezond en gebruiken onder andere de PuurGezond Piramide in hun voorlichting.

De uitgangspunten van PuurGezond zijn gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. We hebben Richtlijnen PuurGezond opgesteld voor volwassenen en kinderen. Deze vormen de basis voor de PuurGezond Piramide, de basisprincipes van PuurGezond en de PuurGezond aanbevolen hoeveelheden voedingsmiddelen.

Wil je alles nog eens rustig nalezen?

PuurGezond Wetenschappelijke onderbouwing

Beginnen valt niet mee.
Doorzetten wordt beloond!